Några sätt att läka solbränd hud

Hem > Några sätt att läka solbränd hud

Om du råkat sola för länge och en solbränna uppstår, torka då din tår och läs några av dessa tips som både svalkar och hjälper.

Vissa brukar rekommendera att smärja in sig med Aloe vera då det ska dämpa inflammation. Det stämmer att det kyler ner det brända området men vissa läkare varnar för att vissa kan få en allergisk reaktion mot det. Här gäller det att du känner efter själv.

Kylbalsam är ett utmärkt sätt för att minska hettan på det utsatta området. Det lindrar inte brännan men det är ett utmärkt sätt att kyla ner sig på medan man stannar inomhus och låter brännan läka av sig självt.

Kortisonkrämer fungerar allra bäst då dom både minskar rodnad och inflammation i området. Det bästa knepet är bara att smörja in det drabbade området och försöka utsätta det för så lite solljus som möjligt.

Kom ihåg att njuta av solen men att inte utsätta er för alltför mycket. Smörj in er och stanna i skuggan när solen står som högst. På sommaren behövs det bara cirka 15 minuter sol för att kroppen ska hinna bilda det D-vitamin som krävs den dagen. Ha det gott!