Kanarieöarna är aldrig fel

Som jag nämnde i förra inlägget, så är den spanska ögruppen Kanarieöarna ett populärt resmål för svenskar kanske framförallt under vinterhalvåret. Det är välförståeligt att man vill fly vintern i Sverige och njuta av det härliga klimatet på Kanarieöarna. Det finns sju olika öar och jag tänkte berätta lite kort om var och en här.

 

Gran Canaria

Här kan du shoppa, spela golf, vandra i bergen och bli bortskämd på hotell med All-inclusive. Eller varför inte besöka Maspalomasöknen. På Gran Canaria finns något för alla smaker.

/amadores-beach-gran-canaria.jpg 

Bild från Playa de Amadores på Gran Canaria.

Teneriffa

Grön natur, shopping, vackra stränder och massvis av nöjen. Njut av en lugn promenad längs den vackra strandpromenaden, eller upplev Spaniens högsta berg, Teide. På Teneriffa finns allt.

/mount-teide-tenerife.jpg

Spaniens högsta berg, Teide på Teneriffa.

 

La Palma

En av de lite ovanligare kanarieöarna. Hit måste du åka om du älskar naturen, det är väldigt populärt att promenera längs vandringsleder i vackra vulkanlandskap. Eller att besöka Lavastranden Puerto Naos.

/strand_in_puerto_naos_los_llanos_de_aridane_la_palma-3.jpg

Den häftiga lavastranden Puerto Naos på La Palma.

 

Lanzarote

Njut av vackra stränder och stora pooler, här finns allt för den perfekta solsemestern.

 

Fuerteventura

Här hittar du Kanarieöarnas längsta stränder, bra fiskrestauranger och framförallt ett paradis för surfare.

 /af.jpg

Bild från Corralejio, Fuerteventura.

 

La Gomera

Upplev häftiga lavastränder, en grön och vacker miljö samt mysiga restauranger.


El Hierro

Kanarieöarnas minsta ö som är känd för sitt kristallklara vatten och vulkanlandskap. Hit reser dock inte så många turister, det är mest spanjorerna själva som brukar besöka ön. Detta beror på att det inte finns så många sandstränder på ön, men se inte det som ett hinder för här får man en extra genuin resa där man får uppleva Kanarieöarna på riktigt. Jag skulle rekommendera en resa hit.

 

 

5 jan 2016