Costa del sol

Hem > Costa del sol

När man har bloggar om solen är det självklart att man måste skriva om Costa del Sol i Spanien, som har ett av Europas bästa klimat. Det är inte för inte som den kallas Solkusten. Här har du bra solmöjligheter, fina stränder och bra boenden. Men Solkusten är 30 mil lång och det kan vara svårt att veta vart man ska åka, jag tänkte berätta om mina smultronställen.

Marbella

En modern stad där man på ett enkelt sätt kan kombinera mysiga promenader i någon av stadens gränder, med bad och sol på någon av stadens stränder. Att stränderna ligger så centralt gör det möjligt att ta del av stadslivet samt semesterlivet på stranden.

Puerto Banus

En lyxhamn strax utanför Marbella, där man kan se många fina båtar, men även bilar och besöka exklusiva affärer. Det är ofta populärt bland kändisar att åka hit. Man kan exempelvis shoppa i "The Port, som är väldigt populärt, man kan även spela golf, äta på goda middagar och festa m.m.

Nerja

Ungefär en timma från Malagas flygplats hittar du Nerja, en mysig by som lockar många turister. Bor man inne i centrum har man promenadavstånd till flera av stadens stränder. Det är enkelt att förflytta sig mellan de olika badplatserna, och man kan därför prova flera olika stränder på en och samma dag.

Costa del Golf

Ett absolut måste för alla golfare! Det finns ett stort utbud av golfbanor, till och med så många att man kan spela en ny bana varje dag i flera månader. Dessutom är många av banorna riktigt fina och i absolut världsklass.