5 tips för att resa ensam

Hem > 5 tips för att resa ensam

Jag tänkte att det kunde vara en bra idé att ge lite tips på vad som kan vara bra att tänka på när man ska resa ensam.

Hitta en kontaktperson på platsen (om det går)

Även om jag tror att det är väldigt nyttigt att resa ensam kan det alltid vara bra att ha en kontaktperson på platsen. Kanske har du någon vän eller bekant som bor i staden, eller landet du ska till? Om olyckan skulle vara framme kan det vara skönt att ha någon att vända sig till, för annars kan det bli väldigt ensamt. Det kan vara bra att veta att man alltid kan vända sig till svenska ambasaden i landet, om det händer något allvarligt. Men det får vi ju inte hoppas :-)

Gör en lista på saker som du vill göra

Det jag är mest rädd för med att resa själv är att jag ska bli rastlös och tröttna på mitt eget sällskap. Men för att försöka förhindra det har jag tänkt göra en lista på saker jag vill göra. Kanske är det några roliga sevärdheter i staden, någon omtalad restaurang med mera. Det behöver inte vara så mycket egentligen, bara något litet för att stimulera rastlösheten!

Ta med en bok

Mitt kanske bästa tips till dig som ska resa ensam (eller i sällskap för den delen också) är att ta med en bok. Jag kan tänka mig att man känner sig som mest ensam på restauranger och barer. När du känner dig ensam är det bara att plocka fram boken och låta dig förflyttas in i bokens värld.

Träffa andra som reser själva

Det är faktiskt vanligare än man tror att folk reser ensamma och om man vill så är det inte speciellt svårt att träffa någon annan som också reser ensam. Kanske vill du bara ha någon att äta middag med en kväll? Jag kan tipsa om aktiviteterna på hotellet (om det finns några), där det är en bra möjlighet att träffa nya mäniskor.

Glöm inte att njuta!

Det är härligt att ha dagarna helt i sina egna händer. Du kan bara gå efter din egen vilja och vad du vill göra! Du behöver inte göra något för någon annans skull, utan nu är det bara du som står i fokus under en hel semester - glöm inte bort att faktiskt njuta av den känslan!